Miért ne dőlj be a 8 EUR-s órabérnek Magyarországon?

Te is találkoztál már olyan álláshirdetésekkel, amikben 8 EUR-s órabérrel próbáltak elcsábítani Magyarországra egyszerű gyári munkára?

Mielőtt még belesétálnál a csapdába, eláruljuk neked, hogy miért ne dőlj be ezeknek a hirdetéseknek, és megmutatjuk, hogyan tudod kivédeni ezeket a nevetséges átveréseket.

Magyarországon remek lehetőségek várnak rád, de csak akkor, ha nem hagyod magad átvágni! Éppen ezért most megmutatjuk neked, hogyan kerülhetsz be olyan magyar munkahelyekre, ahol valóban jól kereshetsz, és nem kell félned az átverésektől.

Te órabérért dolgozol, vagy PÉNZÉRT?

Sajnos egyre több olyan cégbe futhatsz bele, ahol ez a kettő nem jelenti ugyanazt. Hiába dolgozod végig a hónapodat abban a hitben, hogy 8 EUR-t keresel óránként, mégis a végén legtöbbször csak a töredékét kapod kézhez. Mindezek tetejében utólag az is kiderül, hogy be sem lettél jelentve, így se táppénzre, se ingyenes orvosi ellátásra, se fizetett szabadságra nem vagy jogosult. De utólag már sajnos nem tehetsz semmit.


Mi abban segítünk, hogy a jövőben ilyen ne történhessen meg veled!

Olyan leellenőrizhető és megbízható magyar gyárakkal kötünk össze, ahol a jó fizetés nem csak ígéret, és minden hónapban garantáltan annyi pénzt fogsz kézhez kapni, mint amennyi a szerződésedben is szerepel. Már 18 éve így csináljuk.

EZEKRE FIGYELJ, HA JÓL AKARSZ KERESNI MAGYARORSZÁGON!

10 hasznos tanács, amikkel könnyedén elkerülheted az átveréseket.

1. TANÁCS

✔️ A CÉG MÚLTJA: Járj utána, hogy mióta létezik a cég, akitől a fizetésedet fogod kapni! Minél régebbi, annál jobb. Mi már 18 éve vagyunk a piacon, amit bármikor leellenőrizhetsz.

Vigyázz azokkal a cégekkel, akik csak néhány hónapja működnek vagy gyakran változtatják a nevüket. Valószínűleg nem szeretnék, hogy utánuk lehessen járni.

2. TANÁCS

✔️ MAGYAR MUNKASZERZŐDÉS: Fontos, hogy magyar szerződéssel foglalkoztassanak, hiszen csak így leszel jogosult ingyenes orvosi ellátásra, táppénzre és fizetett szabadságra is. Nálunk minden munkavállalónk magyar szerződéssel rendelkezik.

Ha nem kapsz magyar munkaszerződést, akkor jobb, ha el sem vállalod a munkát! Ilyenkor teljesen kiszolgáltatottá válsz, és nem elég, hogy a fizetésedet nem fogod rendesen megkapni, de se táppénzre, se ingyenes orvosi ellátásra nem leszel jogosult, és ráadásul még a szabadságodra sem fogsz pénzt kapni.

3. TANÁCS

✔️ NETTÓ JÖVEDELEM: Egy korrekt cég mindig világosan le tudja neked vezetni, hogy mennyi pénzt fogsz hónap végén kapni. Pontosan fogod tudni, hogy mennyi lesz az alapbéred, a pótlékaid, stb. És mindezt szerződésbe is foglalják neked, így biztosan számíthatsz a pénzedre.

Ha magas órabérrel akarnak elcsábítani, akkor a legtöbbször feltételes módban beszélnek majd a fizetésedről: "Akár ennyit és ennyit is kereshetsz..." De ezeket az összegeket sosem fogod megkeresni! Nem szólnak neked arról, hogy milyen levonások jönnek le belőle, és milyen feltételek teljesülése esetén kapod meg a pénzed.

4. TANÁCS

✔️ FIZETETT SZABADSÁG: A magyar törvények szerint minden munkavállalónak jár a fizetett szabadság. Ennek megfelelően nálunk akkor is 100%-ban megkapod az alapfizetésed, ha hetekig szabadságon vagy, és nem jössz dolgozni.

Bár kötelező lenne, mégis sok helyen nem fizetnek bért a dolgozóknak a szabadságuk alatt. Ezek közé legtöbbször beletartoznak a 8 EUR-s órabért ígérő cégek is. Vagyis náluk a szabadságod alatt semmilyen pénzre nem számíthatsz.

5. TANÁCS

✔️ TÁPPÉNZ ÉS INGYENES ORVOSI ELLÁTÁS: Éppúgy mint otthon, Magyarországon is bármikor megbetegedhetsz. Ilyenkor csak akkor kapsz táppénzt és ingyenes orvosi ellátást, ha biztosított vagy. A mi szerződéseink betegség esetén is biztosítják neked mind a fizetést, mind az orvosi ellátást.

Mindig bizonyosodj meg róla, hogy biztosított leszel-e Magyarországon! Hogyha nem, akkor számíthatsz rá, hogy komoly anyagi problémákba fogsz keveredni akár még egy megfázás esetén is, mivel a betegséged idejére nem kapsz táppénzt és az orvosi ellátás is sokba fog kerülni.

6. TANÁCS

✔️ KORREKT ELSZÁMOLÁS HIVATALOS FIZETÉSI PAPÍRON: A fizetésed a munkaszerződésed alapján kell megkapnod. Mi erről egy hivatalos fizetési papírt is adunk, amiben látszódik az alapbéred, a pótlékaid, a szabadságod és a táppénzed is, és te magad is le tudod belőle ellenőrizni a megkapott összeget. A pénzedet kérheted kézhez vagy akár bankszámlaszámra is.

Ne dőlj be a dumának! Ha nem kapsz fizetési papírt a pénzed mellé, akkor az valószínűleg azt jelenti, hogy csőbe húztak. Vagy nem lettél bejelentve, vagy egyéb trükkökkel kurtítják meg a fizetésed. Légy óvatos akkor is, ha lakásra kell menned a fizetésedért, mert ez azt jelenti, hogy valami titkolnivalója van a cégnek.

7. TANÁCS

✔️ KULTURÁLT SZÁLLÁSHELY: Mivel sok időt fogsz a szálláshelyeden eltölteni, ezért fontos, hogy itt komfortosan érezd magad. Éppen ezért mi jól felszerelt lakásokban, vendégházban helyezünk el, ahonnan interneten (WIFI) keresztül egyszerűen tarthatod a kapcsolatot az otthoniakkal. Sőt, ha a pároddal, vagy a családoddal érkezel, akkor különálló lakást biztosítunk a számotokra (ha legalább ketten nálunk dolgoztok).

Ne élj áldatlan állapotok között! Kerüld az olyan cégeket, akik olcsó, lepukkant és igénytelen munkásszállókon szeretnének elszállásoltatni. Ez hűen tükrözi, hogy a cég rajtad szeretne spórolni, és ezért választotta a lehető legolcsóbb megoldást számodra.

8. TANÁCS

✔️ FIZETETT FELUTAZTATÁS MAGYARORSZÁGRA: Senkitől sem várható el, hogy komoly összegekbe verje magát amiatt, hogy Magyarországra utazik szerencsét próbálni. Éppen ezért mi céges buszokat küldünk érted a hozzád legközelebbi kirendeltségünkhöz, és háztól házig szállítunk. Ha pedig tömegközlekedéssel jössz, akkor a törvény adta kereteken belül kifizetjük az utazásod (vonat, busz, stb) költségeit. Cserébe mi is kérünk egy kis elköteleződést tőled. A fenti költségtérítések abban az esetben érvényesek, ha legalább fél éves munkaviszonyt létesítesz nálunk.

Egy szóbeli ígéret miatt soha ne utazz Magyarországra! Szóban bármit lehet ígérni, de nem tudhatod, hogy tényleg várnak-e! Nagyon kellemetlen tud lenni, ha kiderül, hogy feleslegesen mentél Magyarországra, és neked kell állnod a teljes utazás költségét, plusz a hazautat is.

9. TANÁCS

✔️ INGYENES UTAZTATÁS A SZÁLLÁS ÉS MUNKAHELY KÖZÖTT: Reggel viszünk, este hozunk - vagy fordítva. Bármilyen műszakban is dolgozol, nálunk biztos lehetsz benne, hogy kényelmes céges buszokkal utazhatsz a szállásod és a munkahelyed között.

Bár alapvető lenne, de sok helyen nem biztosítják ezt. Elvárják, hogy saját pénzből juss el a szállásodról a munkahelyedre. Ezzel rengeteg időt, energiát és pénzt vesznek ki a zsebedből.

10. TANÁCS

✔️ INGYENES MUNKAVÁLLALÁSI ENGEDÉLY ÜGYINTÉZÉS: Ha nem vagy EU-s vagy kettős állampolgár, akkor csak engedéllyel dolgozhatsz Magyarországon. Ennek az ügyintézését cégünk teljes mértékben leveszi a válladról, sőt az adókártyád és TAJ kártyád elkészítésében is számíthatsz ránk. Mindez neked egy forintodba sem kerül, amennyiben legalább fél éves munkaviszonyt létesítesz nálunk.

Ne vállalj munkát olyan cégnél, ahol félvállról veszik az engedélyeid megkérését. Hidd el, nem kellemes érzés, amikor az idegenrendészet kitoloncol az országból csak azért, mert a munkáltatód nem intézte el a papírjaidat.

Ezek után Te melyik munkahelyet választanád?

✔️ Amelyik már 18 éve működik, és jelenleg is több száz munkavállalót foglalkoztat magyar munkaszerződéssel, bejelentett munkaviszonyban, és ahol a jó fizetés mellett táppénz, ingyenes orvosi ellátás, fizetett szabadság, és kulturált szállás jár a dolgozóknak. Mindezek mellett még az ingyenes utaztatásról is gondoskodnak.

Amelyik csupán pár hónapja létezik, és semmilyen információt nem tudsz beszerezni róla. Nem tudod, hogy be leszel-e jelentve náluk, és hogy fogsz-e kapni táppénzt, orvosi ellátást vagy fizetett szabadságot, ha arra kerül sor. Az egyetlen információd egy magas órabér ígéret, amiről fogalmad sincs, hogy megkapod-e vagy sem.

Most, hogy tudod, mire kell figyelned, ha Magyarországra jössz dolgozni, nézd meg azokat a munkalehetőségeket, amikben garantáltan nem fogsz csalódni!

Bármelyikre is jelentkezel, az alábbiakra számíthatsz:

✔️ Kiemelkedő alapbér és pótlékok

✔️ Pontos kifizetések és bérelőleg lehetősége

✔️ Ingyenes felutaztatás Magyarországra szervezett buszjáratokkal

✔️ Határozatlan idejű, teljes munkaidős magyar munkaszerződés

✔️ Teljes körű egészségbiztosítás (ingyenes orvosi ellátás, táppénz, stb.)

✔️ Fizetett szabadság

✔️ INGYENES szállások korszerű lakásokban gyors internettel

✔️ Ingyenes munkába járás céges buszokkal

✔️ Fizetett haza- és visszautazás

✔️ Megbízható munkahely több száz elégedett munkavállaló ajánlásával

✔️ Kimagaslóan jó munkakörülmények

✔️ Ingyenes adókártya és TAJ kártya igénylés

✔️ Ingyenes munkavállalási engedély nem kettős állampolgároknak